Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Esquerra Unida i Alternativa: “demanem un referéndum sobre les retallades o la dimissió de Rajoyâ€

El coordinador general d’EUiA i diputat d’ICV-EUiA en el Congrés, Joan Josep Nuet, ha titllat "d’atac brutal" les noves mesures anunciades avui al ple pel govern de Mariano Rajoy. En la seva opinió, som davant "una retallada sense precedents en la democràcia espanyola" en referència a la rebaixa prevista en la prestació als aturats, l’eliminació de la paga de desembre als empleats públics, la pujada de l’IVA i el gravíssim incompliment pel que fa als ajuts a la dependència, que "patiran els més febles de la societat". Per a Nuet, aquestes mesures "tindran un impacte molt negatiu en l’economia", perquè provocaran més recessió i encara hi haurà menys consum.

El dirigent d’EUiA i diputat ha acusat el govern ’popular’ d’entestar-se en "un projecte europeu fallit" en imposar unes "fèrries mesures coercitives per disciplina" vers la política d’austeritat de la UE, menyspreant per tant "la convergència social i la participació democràtica". En aquest sentit, Nuet ha denunciat que "mentre el rescat bancari l’ha garantit el conjunt de la societat, són les persones qui reben les retallades indiscriminades", acusant el PP d’aplicar allò que no era al seu programa electoral.

"Ara ja coneixem ’de facto’ el memoràndum del rescat que ha negociat de Guindos", ha dit Nuet i ha afegit que el Banc Central Europeu -"no elegit ni controlat democràticament"-, substitueix més al Banc d’Espanya. Un fet que evidencia "la imposició d’un nou centralisme europeu que no és democràtic".

D’altra banda, el diputat d’esquerres ha carregat contra la "recentralització de l’estat" impulsada pel PP amb les noves retallades imposades a les comunitats autònomes. Nuet ha rebutjat la "tutela indigne i antidemocràtica" que el govern de l’estat vol imposar als ajuntaments i també s’ha referit a la reducció de regidors que evidentment afectarà a les minories polítiques i, en conseqüència, "hi haurà menys pluralitat i menys democràcia".

Front a aquesta nova retallada, la petició del coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés és contundent: "Demanen un referèndum sobre les retallades o la dimissió del president Rajoy". Nuet també ha mostrat la seva "decepció" per la comprensió que han obtingut les mesures del govern del PP per part d’Alfredo Pérez Rubalcaba i Antoni Duran i Lleida, que al seu parer "es comporten com a ministres de Rajoy mentre aquest es comporta com a ministre d’Àngela Merkel".

http://canarias-semanal.com/not/342...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 399322

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License