Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

EU: “El Consell ha abandonat els aturats del País Valencià a la seua sortâ€

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida, Ignacio Blanco, formularà dimecres per la vesprada una pregunta oral en el ple de Les Corts a la consellera Maria José Català, perquè aclarisca “quan té previst el Consell publicar l’Ordre de convocatòria de les subvencions per a la realització d’accions formatives per a treballadors aturats, i quan pensa que podrien començar els cursos corresponents a l’exercici 2012†. La preocupació d’EUPV és màxima, ja que si es reproduïren els terminis habituals de resolució de les convocatòries, “es perdria tot l’any per a la formació dels més de 680.000 aturats del País Valencià†, denúncia Blanco.

El diputat d’EUPV recorda que la convocatòria de les accions formatives dirigides principalment a persones en atur va ser convocada per Ordre de desembre de 2010 per a l’exercici 2011, i així i tot els cursos aprovats en aplicació d’aquesta normativa no van poder començar fins a mitjans de juliol amb una notable i perjudicial inadequació entre l’oferta formativa i les necessitats del mercat laboral. “Aquest any la situació ha empitjorat encara més, doncs a finals de maig encara no s’ha publicat l’Ordre de convocatòria, la qual cosa suposarà de forma inevitable que les accions formatives del pressupost de 2012 acaben executant-se en 2013, perdent així tot un any en la formació professional per a l’ocupació dirigida als aturats†, subratlla Blanco. “Amb 681.000 aturats al País Valencià, segons l’última EPA publicada, és inadmissible aquest retard. La consellera Català haurà d’aclarir si és a causa dels impagaments que sofreixen els centres i entitats col•laboradores de formació, que han amenaçat amb renunciar a la convocatòria de 2012 si abans no es liquiden els deutes de 2011 i 2010†, afirma el parlamentari d’Esquerra Unida. “Una vegada més, la nefasta gestió del Partit Popular acaben pagant-la els més febles, en aquest cas les persones sense ocupació, que són ja més del 27% part de la població activa del País Valencià i més del 57% entre els joves†, es lamenta Blanco, qui exigeix una resposta “immediata†de la consellera per desbloquejar la situació i aplicar d’una vegada per sempre polítiques de formació racionals i concordes a les necessitats productives del mercat laboral.

Esquerra Unida considera que el Consell no està fent “absolutament res†contra la xacra de l’atur, centrant-se únicament en aplicar mesures d’ajust i retallades per a complir amb les exigències de reducció del dèficit. “El PP ha abandonat els aturats del País Valencià a la seua sort enmig de la pitjor crisi de la nostra història†, conclou Blanco.

http://www.eupv.org/2012/05/21/igna...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398683

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License