Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Vaga general a l’ensenyament pùblic al País Valencià. 16 i 17 maig

A continuación adjuntem la convocatòria de vaga a l’ensenyament públic per als dies 16 i 17 i les raons d’aquests dos primers dies.

Ens agradaria que li donareu la màxima difusió i que participareu, en la mesura de les vostres possibilitats, en les manifestacions convocades.

DIMECRES 16 MAIG. JORNADA DE VAGA

Manifestació a València. 12 hores. Plaça de Sant Agustí, c/ Sant Vicent, Periodista Azzati, Plaça Ajuntament, Barques, Pintor Sorolla, Alfons El Magnànim, Plaça Porta de la Mar, Colom, Xàtiva, Marqués de Sotelo, Plaça Ajuntament, Sant Vicent, Plaça de la Reina, Micalet, Cavallers, Plaça Manises i Plaça Mare de Déu.

DIJOUS 17 MAIG. JORNADA DE VAGA

Manifestacions Alacant, Castelló i València. 12 hores. ALACANT Direcció Territorial d’Educació (c/Carratalà) – Casa de les Bruixes. CASTELLÓ Plaça de Maria Agustina - Casa dels Caragols - Direcció Territorial d’Educació (Avgda del Mar). VALÈNCIA Plaça de Sant Agustí (c/ Sant Vicent, Periodista Azzati, Plaça Ajuntament, Barques, Pintor Sorolla, Alfons El Magnànim, Pau, Plaça de la Reina, Carrer Barchilla, Palau, Micalet, Plaça de la Mare de Deu, Micalet, Cavallers i Plaça Manises).

Per què aquesta vaga

El pròxim 30 de juny més de 8.000 docents interins seran cessats i no cobraran l’estiu. Més de 3.000 d’aquests docents NO tornaran l’1 de setembre al sistema educatiu. El primer dia de classe del curs que ve el professorat es trobarà amb més alumnat en cada una de les aules, més hores lectives, menys professorat per atendre’l i amb el salari novament rebaixat.

No és una situació que motive per a donar classe i afectarà greument la qualitat de l’ensenyament, cosa que la Conselleria d’Educació nega insistentment. Les retallades que duen a aquesta situació provenen de tres àmbits i, en resum, són aquestes:

PER LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ

- Portem ja dos cursos de retallades d’unitats, programes d’atenció a la diversitat, desdoblaments FP…. I per tant, de personal (i cada vegada més professors a temps parcial o compartits amb altres centres). En dos cursos s’han deixat d’ofertar 2.400 vacants en juliol.

- Retallades pressupostàries: 27 milions en 2011, entre les quals la gratuïtat dels llibres de text (7.200.000€), que se sumen als 4 milions d’euros de 2010 (gabinets psicopedagògics municipals, beques estudis universitaris, escoles i conservatoris de música…).

- No s’estan pagant les beques menjador i ajudes llibres de text i les despeses de funcionament s’abonen tard.

- No es cobreixen les baixes inferiors a 15 Dies. Des de gener, sempre queda una baixa per cobrir.

- No hi ha oferta d’ocupació pública.

- Calendari escolar: les jornades de juny i setembre deixaran de ser només de matí i s’amplien a la vesprada com la resta del curs.

PEL GOVERN VALENCIÀ

- Decret-Llei 1/2012 (gener): retallada del 50% del sexenni per al funcionari de carrera, cessament tot el professorat interí a 30 de juny i es castiga al professorat que cau malalt. Se suma a la retallada salarial de maig de 2010, entre un 5’5 i un 7%, i a la congelació salarial des d’aleshores.

- Aquestes baixades han coincidit amb increments de l’IVA i de l’IRPF, de manera que estem perdent capacitat adquisitiva molt ràpidament i, per tant, capacitat de consum.

PEL MINISTERI EDUCACIÓ I DEL GOVERN ESPANYOL

- Reial Decret-Llei 14/2012:

• Conselleria aplicarà al màxim l’increment en les ràtios en totes les etapes educatives, obligatòries i no obligatòries en un 20% (primària -de 25 a 30 alumnes per aula-, secundària -de 30 a 36- i batxillerat -de 35 a 42).

• També l’augment de l’horari lectiu: 25 hores en primària, 20 hores en secundària (entre 3 i 8 docents menys en els IES depenent del tamany). Només l’última mesura suposarà més de 3.000 interins al carrer i milers de desplaçaments del professorat funcionari de carrera.Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398683

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio Convocatòries   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License