Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

EU presenta mocions municipals per tot arreu del País Valencià contra la fusió d’ajuntaments

La formació d’esquerres reclama també una llei de comarcalització i la supressió de les diputacions provincials

La proposta d’EUPV s’oposa a la intenció del Govern de Rajoy de fusionar ajuntaments de menys de 5.000 habitants. “Aquesta iniciativa és un atemptat contra la democràcia i contra el municipalisme, i no busca racionalitzar la gestió ni estalviar costos, sinó acabar amb l’autonomia de molts municipis xicotets†, explica la secretària de Política Municipal d’EUPV, Estefania Candel.

La moció arremet durament contra el Pla Nacional de Reformes que el Govern de Rajoy va remetre a la Unió Europea, el qual inclou la previsió d’estalviar uns 10.500 milions d’euros mitjançant la reducció de bona part dels 8.116 ajuntaments d’Espanya. El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques baralla la xifra d’un mínim de 5.000 habitants com una de les opcions per agrupar ajuntaments. “Al País Valencià estaríem parlant d’agrupar uns 383 dels 542 municipis†, apunta Candel.

Per a Esquerra Unida, aquesta mesura “transformarà una administració propera i accessible, en una llunyana i despersonalitzada. A més a més, s’atempta contra el principi de subsidiarietat, principi reconegut per la Unió Europea, que implica que els serveis siguen prestats per les administracions més properes als ciutadans†.

Candel afegeix que l’eliminació dels ajuntaments “no aconseguirà abaratir la gestió sinó entorpir els serveis dels municipis. Es tracta d’una cortina de fum per a tapar els incompliments del PP a l’hora de dotar de finançament suficient a l’administració local. A més, es fa responsable a les entitats locals del dèficit públic, quan aquestes són precisament les institucions més mal finançades i que en els últims anys ha anat assumint totes les competències que han desatès des de les diferents Conselleries†.

Esquerra Unida reclama també en la seua proposta una llei de comarcalització “que descentralitze realment la presa de decisions i l’administració de recursos i desenvolupe allò expressat en l’article 65 de l’Estatut d’Autonomia, així com es suprimisquen de les diputacions provincials†, remarca Candel.Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398261

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License