Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

EU exigeix a Fabra que complisca amb allò aprovat a Les Corts i rebutge el copagament sanitari imposat per Rajoy

La síndica d’EUPV en Les Corts, Marga Sanz, ha recordat al president de la Generalitat que fa sols mig any el plenari de Les Corts aprovà per unanimitat una Proposició No de Llei presentada per Esquerra Unida en la què es demanava el rebuig del Consell al copagament sanitari. “Esperem que a Fabra no li falle la memòria i que ara es pronuncie clar i públicament contra aquesta mesura, atenent a més a allò aprovat en Les Corts. El copagament afectarà greument als principis bàsics del dret constitucional a la salut com són l’accessibilitat, la universalitat i la gratuïtat de l’atenció sanitària integral†.

Sanz considera “vital†que el govern valencià es desmarque de les intencions de Rajoy d’aplicar un copagament progressiu que provocaria que els pensionistes pagaren el 10% dels medicaments i les persones actives un 50%. “És un atac brutal al sistema sanitari públic. No et pot permetre de cap de les maneres. Els ciutadans ja paguem la sanitat amb els nostres impostos, i no és un copagament, sinó un re-pagament†, critica.   Per a Esquerra Unida, la introducció d’aquesta mesura “és summament gravíssim i injust. Els afectats, especialment els pensionistes, tindran problemes per pagar-se les medicines, perquè  molts d’ells tenen pensions molt baixes. El PP està mostrant no sols la seua clara intenció de fer pagar la crisi entre aquells que no l’han provocada, sinó una insensibilitat sense límits cebant-se en un pilar fonamental de l’Estat del Benestar com és la Sanitat†, critica Sanz.

http://www.eupv.org/2012/04/18/esqu...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398405

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License