Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

EU presenta una PNL per a que Les Corts recolzen la investigació dels crims del franquisme

El grup parlamentari registra aquesta proposta que demana també que la institució es pronuncie per a rebutjar l’enjudiciament de Baltasar Garzón per investigar aquestos crims. La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, explica que aquest enjudiciament “deixa una missatge terrible en la societat que no poden permetre: la impunitat sobre la dictadura, l’oblit dels majors crims comesos durant el segle passat a Espanya, i la negativa a corregir una de les grans carències de la democràcia espanyola†.

López Barceló recorda que existeix una “gran injustícia referida a la manca d’atenció a les persones que donaren la seua vida per la llibertat, i a la impunitat dels colpistes i de qui cometeren els crims. És indignant que la recuperació d’una part de les persones assassinades, soterrades en cunetes, en camps o fosses comuns s’haja realitzat en la majoria dels casos per familiars de les pròpies víctimes†.

Esquerra Unida considera que les institucions, “siguen quines siguen, no poden romandre callades ni un segon més davant aquest deute històric. S’han de tancar les ferides, sense odi, i amb justícia. És una obligació de qualsevol govern democràtic la promoció de la memòria històrica i un deure que les institucions públiques ajuden a les famílies a recuperar els cadàvers de les persones assassinades i a donar-los sepultura amb la dignitat i l’afecte que es mereixen†, explica la diputada.

La proposta d’EUPV també destaca la necessitat de reconèixer que la República fou un sistema plenament legítim i democràticament constituït i que la Dictadura, fruit el colp d’Estat de 1936, “un règim absolutament repudiable†.

http://eupv.us2.list-manage.com/tra...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398405

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio Actualitat politica   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License