Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

SABATES ROGES, diguem no a les violències masclistes. 25 de maig, 19.30 hores. Calle Xàtiva, davant de la plaça de Bous de València

La Coordinadora Feminista de València, dins dels actes de la Campanya anual contra la violència masclista, convoca una performance per al pròxim dia 25 de maig on portarem cadascuna de les persones assistents un parell de sabates, que simbolitzen una dona assassinada.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Però són dones assassinades de les que entren en les estadístiques. Altres quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit.

En l’estat espanyol 17 dones han estat assassinades per homes. La única causa ha estat ser dones. A aquests feminicidis cal afegir l’assassinat de dues criatures i d’un home.

La intervenció "Sabates Roges" va nàixer en Ciutat Juárez (Mèxic), a l’agost de 2009, de la mà de l’artista Elina Chauvet, amb la pretensió de ser «una trobada de l’art i la memòria col·lectiva. Cerca en la seua marxa solidaritat entre els pobles envers una ciutat on l’assassinat i la desaparició de dones és un fet quotidià, també genera una reflexió en les ciutats i països on es presenta, ja que provoca parlar d’un tema cada vegada menys ocult com és la violència cap a les dones».

La Coordinadora Feminista de València se suma ara a la Campanya d’Amnistia Internacional reprenent aquesta trobada de denúncia contra les violències masclistes.

Realitzarem aquesta trobada en la qual totes les persones portarem un parell de sabates que simbolitzen la violència exercida cap a les dones que han sigut assassinades i ja no podran usar-los. Convoquem i animem a participar en aquest projecte de rèplica a la ciutadania valenciana,  portant parells de sabates de dona i de xiqueta de tot tipus de color, talla i  estat. No cal que siguen nous. Posteriorment a la performance s’arreplegaran per Amnistia Internacional i organitzacions col·laboradores per a formar part d’una exposició i continuar així la campanya de denúncia.

SABATES ROGES. Coordinadora Feminista de València.  Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398275

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio Convocatòries   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License