Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Invitació III SETMANA REPUBLICANA DE MISLATA

De nou, ens posem en contacte amb vosaltres per a convidar-vos a participar en la III Setmana Republicana de Mislata.

Enguany volem retre homenatge als republicans espanyols que després de lluitar a Espanya contra el feixisme (ací anomenat Franquisme) es van exiliar a França, sent empresonats en camps de concentració com els de Gurs o Angelès-sud-mer, entre d’altres.

Molts dels quals van sobreviure a aquests camps van ser els que després conformarien la ‘Resistència francesa’ i van seguir lluitant contra el feixisme i per la llibertat i la democràcia per tota Europa. Milers d’ells van ser fets presoners i portats als camps de concentració i extermini nazis. Principalment van ser portats, entre uns altres, al camp de Mauthausen on van ser internats al voltant de 7.500 espanyols dels quals només van sobreviure uns 2.000 (les xifres ballen segons les fonts).

D’aquests supervivents, en l’actualitat continuen vius uns 25, la majoria residents a França, país que els va concedir la nacionalitat a tots els que van voler quedar-se allí.

El 5 de maig es compleix el 70 Aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen i amb motiu de l’efemèride el Govern francès va a condecorar als supervivents amb la ‘Legió d’Honor’, màxim distintiu honorífic de la República Francesa.

A Espanya segueixen estant considerats legalment com a ‘bandolers’.

És la nostra intenció, donar a conèixer aquests fets perquè siguen valorats en la seua justa mesura els valors i els més alts ideals que van impulsar a aquestes persones a fer el que van fer i que els va portar a convertir-se en vertaders herois.Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 399902

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License