Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

EU presenta una Proposició de Llei per al compliment de la Memòria Històrica al País Valencià

Esther L. Barceló (EU): “Cal que la Generalitat assumisca l’aplicació de la llei estatal”.

El grup parlamentari d’Esquerra Unida ha registrat en Les Corts una Proposició de Llei per a que el País Valencià dispose d’una normativa específica que contemple l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica, on es reconeixen i amplien drets i s’estableixen mesures en favor de les persones que van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la Dictadura. “Cal recordar que aquesta llei estatal, malgrat les seues insuficiències, estableix un conjunt de mandats per al conjunt de les administracions públiques. Aquests mandats han d’encetar-se al País Valencià amb un adequat marc normatiu, que és el que Esquerra Unida proposa”, destaca la portaveu adjunta d’EUPV a Les Corts, Esther López Barceló.

López Barceló assenyala que la Proposició de Llei “pretén ser un braç més de la normativa estatal. Volem establir el règim jurídic de les tasques de recuperació de la Memòria Democràtica Valenciana amb la finalitat de garantir i divulgar el seu coneixement, satisfent el dret de la societat valenciana a conèixer la veritat dels fets esdevinguts durant la Guerra Civil, la Dictadura franquista i la Transició a la democràcia, així com les circumstàncies en què, durant aquests períodes, es van produir desaparicions de persones i es van cometre vulneracions dels drets humans”.

Per a Esquerra Unida és una “necessitat peremptòria la recuperació d’aquesta memòria històrica. Sense ella, la democràcia que tenim està a mitges, cal fer l’esforç normatiu per al reconeixement públic i la rehabilitació moral de les persones que van ser víctimes d’aquestos fets. Hem de recuperar les restes de les persones assassinades, i en definitiva, deslegitimar social i institucionalment el colp d’Estat i la Dictadura franquista”, conclou.

http://www.eupv.org/blog/2015/01/31...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 388926

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License