Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Esquerra Unida presenta una moció als ajuntaments valencians contra la retallada en els serveis públics

Esquerra Unida presenta una moció als ajuntaments del País Valencià instant al Consell a retirar el Decret de les retallades i exigint la dimissió del conseller Vela, així com recolzant les mobilitzacions sindicals. “Les mesures aprovades -explica la moció- no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques ni el sector públic, sinó fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors†. La moció d’Esquerra Unida també assenyala que “el Govern valencià ha balafiat i ha dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació, l’especulació urbanística que ha suposat l’enriquiment d’unes poques persones a costa de la destrucció del territori i la privatització dels serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques†.

La moció presentada als ajuntaments valencians considera el Decret dels retalls “el major atac de la història†contra els serveis públics. Així, explica l’exposició de motius, “amb aquesta mesura pretenen estalviar més 1.000 milions d’euros de la forma més fàcil, retallant salaris i serveis. Volen retallar salaris del personal docent i sanitari, enviar a l’atur durant l’estiu el personal interí docent, reduir la jornada a 25 hores al personal interí de l’Administració del Consell i de la de Justícia, i de totes les empreses, entitats i fundacions del sector públic valencià, i posar límits a les reduccions de jornada, així com eliminar els drets a dies de vacances i de descans, a determinades prestacions socials i la prolongació de la vida laboral més enllà de l’edat de jubilació†. “I tot açò -afegeix la moció-, vulnerant els convenis col•lectius d’aplicació al personal laboral i la negociació col•lectiva i retallant en personal, prestacions i serveis públics†.

València, 16 gener 2012


Documentos adjuntos

Esquerra Unida del País Valencià

16 de enero de 2012
Documento : HTML
52.1 KB


Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398432

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License