Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Esquerra Unida Catelló vol instar al Consell a pagar la renta garantida

La portaveu municipal d’Esquerra Unida ha volgut aprofitar les comissions informatives del dilluns per preguntar per la situació de la renda garantida: “Dins dels retards que des de la Generalitat es venen produint, els sectors més afectats sempre acostumen a ser aquells més desafavorits, com és el cas de la dependència o els serveis socials. En aquest cas, les ajudes que segons ens consta no s’estan pagant, són aquelles vinculades a l’anomenada com a renda garantida de ciutadania, que és l’ajuda que es dóna a aquelles persones o famílies que no tenen recursos suficients per a mantenir el seu benestar personal o familiar. Per tant, considerem inadmissible que des del Consell continuen sense pagar aquestes ajudes”.

A més a més, la regidora va voler explicar quines han sigut les seues preguntes i que és el que en elles es pretén: “El que he demanat a les comissions informatives d’avui ha sigut el llistat de totes les sol·licituds de renda garantida de ciutadania tramitades pels serveis socials de la nostra ciutat, així com l’estat al qual es troben els mateixos, desglossant aquells que tenen resposta positiva però no cobren, aquells que esperen resposta i aquelles persones a les quals se les ha denegat la sol·licitud. Volem tindre aquestes dades per tal de poder pressionar al Consell per tal que pague a aquells que més ho necessiten”.

Però, Carmen Carreras va voler concloure que les mesures de pressió no acaben ací: “Des d’Esquerra Unida volem que aquestes ajudes, que considerem imprescindibles, siguen com a mínim pagades de forma puntual. Les famílies que reben aquestes ajudes ho fan perquè es troben en situacions dramàtiques, i per tant no poden passar un mes sense aquesta renda garantida. Tot i que el nostre model és el d’una renda bàsica que tinga com a valor el del salari mínim, considerem que en aquests moments cal exigir que es paguen aquestes ajudes, que si bé tenen valors entre els 381’36 euros per a una persona i els 467’48 euros per una família de 5 persones, que són realment massa menuts, representen la diferència entre passar o no fam. No podem consentir que cap família passe fam per culpa del Consell, i és per aquest motiu pel qual presentarem una declaració institucional instant a la Conselleria de Benestar Social a pagar de forma puntual la renda garantida de ciutadania, així com tots els endarreriments”.

http://castellonconfidencial.com/co...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 388926

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License