Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Convocatoria “Per una trobada ciutadana unitaria” València, 23 setembre

La crisi és una realitat de sofriment diari i de manca de futur per a moltíssimes persones, que provoca fartera social per tant d’engany i abús, la proliferació de  mobilitzacions i de plataformes reivindicatives, i l’exigència majoritària de més democràcia, transparència i participació fins fer tremolar l’edifici de poder i pactes, d’amiguisme i corrupció del regim. Però els qui estan guanyant amb aquesta estafa, i l’aprofiten per acabar en els nostres drets, no estan disposats a escoltar les demandes del carrer, més be han decidit enrocar-se i emmordassar i reprimir les llibertats, per tal de seguir amb la seua festa i garantir-se que tot continue igual.

Així les coses totes i tots sabem que cal enfortir els moviments ciutadans i les protestes, però també és evident que no serà possible revertir aquest estat de coses sense anar-hi més lluny de les protestes, i sense la confluència i la participació activa de tothom.

Avui és imprescindible la unitat de tots el moviments i tota la ciutadania al carrer i a les lluites, però és palès alhora que cal anar més lluny i estendre l’autoorganització i la confluència social, de forma que també pugam recuperar per la ciutadania i el poble unes institucions segrestades per la corrupció, i avui al servei dels interessos particulars i de les grans empreses.

A la Ciutat de València gairebé 25 anys d’un Ajuntament en mans de la dreta han fet de la ciutat un bon negoci per algunes empreses i una acollidora ciutat per la corrupció, però d’esquenes als barris i als veïns, com algú ha dit “una ciutat poc amiga de les persones que la habitem”. S’ha consolidat en eixe temps un projecte neoliberal i post franquista de gestió urbana amb enormes costos socials, en el que han coincidit en més d’una ocasió els grups municipals de populars i socialistes.

Les retallades a les partides socials -molt abans de que la crisi arribés- i el malbaratament de recursos fins convertir-se en malversació publica i corrupció, han privat d’allò que necessitava la ciutat i les seves gents. Al temps i sistemàticament s’ha negat qualsevol participació ciutadana, ofegant-se conscientment les iniciatives i el associacionisme municipal; l’alcaldia de València s’ha convertit en la principal enemiga de la democràcia al municipi.

Vivim temps de canvi i d’emergència social que fan pensar que el futur no està decidit, i que encara tot és possible. Nosaltres creguem que ara és el moment de passar a l’ofensiva pels nostres drets, que ara i ací és possible acabar amb la dictadura municipal que governa la ciutat. I creguem també que guanyar València és un bon objectiu i que seria un pas clau per la ciutadania i els moviments socials del País Valencià.

No volem renunciar a res, la ciutat és cosa nostra i la volem habitable i pensada pels veïns, la València oberta i solidaria somniada per tants valencians i valencianes; no renunciem a una ciutat pacífica i que arracone la violència contra les dones i les famílies, els desnonaments i les tallades de subministraments bàsics; volem recuperar la ciutat per a que es puga viure i treballar dignament, volem construir democràticament una ciutat sostenible i verda amb una democràcia municipal participativa, la València creativa que parla valencià i promou la cultura i les arts... Volem això i tantes més coses. Volem, podem, i deguem.

No es tracta a soles una temptativa per recuperar la ciutat, en el fons és molt més, és encetar un camí i posar en pràctica altres formes de participació i de autoorganització, segurs de que  ajudarà a d’altres canvis.

Per això fem una crida a la ciutadania de València, i molt especialment als moviments socials i politics disposats a la ruptura democràtica, per estar a l’alçada del moment i ser conscients de les oportunitats i dels reptes que hi ha a la ciutat de València. Perquè no és el moment de plantejaments tancats o debats interns, per damunt de tot cal reflexionar pública i obertament -com s’està fent a d’altres ciutats- sobre la situació actual i les possibilitats, és el moment de elaborar col·lectivament un programa que atenga les necessitats peremptòries, democràtiques i populars per superar la greu situació que travessem de la forma més ràpida possible, i que incloga un compromís de permanent participació de la ciutadania, també al seu control i aplicació,  i trenque amb el clixé de votar cada quatre anys i delegar en els electes, es l’hora de la formació democràtica i participativa d’una candidatura unitària veïnal i social per posar l’Ajuntament al servei de la ciutadania i dels barris. Som moltes les persones que pensem que eixe hauria de ser el camí.

Per això creguem oportú convocar una primera reunió assembleària, on ens pugam trobar totes les persones interessades en parlar tranquil·la i democràticament, per tractar d’avançar sense prejudicis ni condicions prèvies cap eixa possible i desitjable nova unitat popular.

La reunió es farà el dimarts 23 de setembre a les 19h a (serà a la ciutat de Valencia i s’indicarà el lloc) i totes i tots estem convidats.

Per afegir la vostra adhesió escriure a adhesions.23setembre@gmail.comCompartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 397692

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio Convocatòries   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License