Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Esquerra Unida del Ayuntamiento de Paiporta lamenta la falta de firmeza democrática del consistorio a la hora de denunciar las conductas fascistas y xenófobas dentro del municipio

La concejala portavoz de EU en el Consistorio tuvo que abstenerse en una moción consensuada por los demás grupos políticos porque su redactado final soslaya un claro compromiso antifascista del Ayuntamiento

Durante el pleno municipal realizado ayer 31 de julio se aprobó una moción que no era la que inicialmente se había propuesto desde la oposición, para que el Ayuntamiento se posicionara claramente contra el fascismo, la xenofobia y la intolerancia en Paiporta. Posicionamiento que el PP con el consentimiento de los restantes grupos salvo EU logró desdibujar como condición para apoyar también la moción (incluida más abajo). Finalmente en la votación EU se abstuvo por pura coherencia democrática y antifascista.

María José Lianes, concejala portavoz de EU en el Ayuntamiento, señala: «EU de Paiporta valoramos que no se podía transigir con algo tan importante como los principios democráticos y con la denuncia de cualquier comportamiento fascista dentro del municipio. Esta moción viene inspirada por los hechos acontecidos a principios de mes, cuando se celebró un torneo de fútbol sala de ámbito internacional entre formaciones fascistas y pro-nazis, y desde el Ayuntamiento debería de haberse tenido la valentía y firmeza democráticas suficiente para resaltar que nuestro municipio no volverá a amparar espectáculos fascistas, racistas o xenófobos.»

«Sin embargo, sigue diciendo María José Lianes, el resto de grupos del consistorio rechazaron nuestra sugerencia de poner en el título «en Paiporta», a fin de que nadie se confundiera sobre el verdadero propósito de la moción. Además, aceptaron incluir entre otras, la expresión «extremismo totalitario" propuesta por el PP y que, signifique lo que signifique esta frase, permite al Ayuntamiento escurrir el bulto”.

«Por eso nos hemos tenido que abstener, dice finalmente María José Lianes, porque nuestro pueblo se merece un posicionamiento claro y concreto de todas las fuerzas realmente democráticas y por tanto antifascistas. Consideramos que la propuesta inicial se ha reconvertido con las aportaciones del PP en el gobierno municipal en una declaración vacua e inconcreta. Desde EU no aceptamos esto ni ningún otro tipo de pasteleos».

Anexo: moción corregida y aprobada finalmente (en rojo figuran los añadidos del PP)

MOCIÓ CONTRA EL FEIXISME, L’EXTREMISME TOTALITARI, LA XENOFÒBIA I LA INTOLERÀNCIA

En Josep Antoni Manrique Martorell, Na Isabel Martín Gómez, Na Maria José Lianes Laserna, i Na Isabel Chisbert Alabau, portaveus dels Grups Municipals a l’Ajuntament de Paiporta: PSPV-PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Partit Popular, respectivament, a l’empar del que disposa la Llei 8/2010, de 23 de juny de Règim Local  de la Comunitat Valenciana així com el RD 2568/ 1986 de 28 de novembre, pel que s’aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals,  presenten per al seu debat i votació en el Ple la següent: 

MOCIÓ

És un fet l’ofensiva xenòfoba a tota Europa en el context de crisi econòmica i el nostre país no està al marge del problema. Aquesta agitació sense precedents de la nova ultradreta i altres ideologies totalitàries i extremes, busca connectar amb un sector de la ciutadania que recela de la immigració, de la diversitat cultural i religiosa i de la pròpia construcció europea.

Aquesta ofensiva xenòfoba i racista, realitzada tant per Internet com amb accions directes, té per objecte, no la crítica de la política migratòria sinó l’impuls d’una estratègia que ataca a la cohesió democràtica i a la convivència integradora de la diversitat, mitjançant un ús pervers de qualsevol conflictivitat social generada a partir del fenomen de la immigració, del pluralisme religiós i de la diversitat social i cultural.

Paiporta és, i sempre ha sigut, un poble tranquil, on les seues gents han conviscut en pau i tolerància. Un poble d’acollida per a moltes persones migrants, tant del nostre país com de països estrangers. Però desgraciadament tampoc es queda al marge d’aquest nou fenomen. Tot es així que en els últims mesos ens hem trobat manifestacions feixistes i xenòfobes en alguns punts del poble, com pintades i engantxines amb simbologia neo-nazi.

Les institucions han d’observar, sense alarma però amb compromís, la situació i els seus perills reals i potencials, actuant i duguent endavant accions en defensa de la tolerància, la convivència, la democràcia i contra les actituds feixistes i xenòfobes. Cal tindre en compte que l’últim Informe Raxen (Racisme, Xenofòbia, Antisemitisme, Islamofòbia, Neofeixisme, Homofòbia i altres manifestacions d’intolerància a través dels fets) alerta que un 90% dels delictes de l’odi no es denuncien.

Per tot això, els grups sotasignants arribem als següents,

ACORDS:

1.-Rebutgem i condemnem qualsevol manifestació que faça apologia del feixisme, ideologies totalitàries i extremes el racisme i la xenofòbia.

2.-Ens comprometem a vigilar amb especial atenció totes aquelles manifestacions feixistes, extremistes de qualsevol tipus i xenòfobes comeses en el nostre poble, no recolzant cap d’elles i denunciant les mateixes immediatament davant els òrgans competents (administració, Forces i cossos de seguretat de l’estat, Fiscalia, Delegació de Govern,...).

3.-Ens comprometem a impulsar mesures, projectes i actuacions que tinguen com objectiu aturar i previndre qualsevol indret relacionat amb el feixisme, l’extremisme radical en totes les seues expressions i la xenofòbia, ficant especial atenció amb la població més jove.

4.-Instem a les institucions autonòmiques i estatals a dur endavant mesures per tal d’arraconar i eliminar als grups feixistes, violents i que propaguen la destrucció del nostre sistema democràtic de convivència.

5.-Donar trasllat d’aquests acords a:
- Delegació de Govern.
- Consell Valencià.
- Govern Espanyol.
- L’organització Movimiento contra la Intolerancia.Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 388926

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License