Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Esquerra Unida País Valencià aprova l’acord per a la convocatòria de primàries

El Consell Polític Nacional aprova el procés per 65 vots a favor, 17 en contra i 16 abstencions

El Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià, màxim òrgan de l’organització, ha aprovat aquest matí per 65 vots a favor, 17 en contra i 16 abstencions, l’acord que possibilita la celebració d’unes primàries que escolliran el/la candidat/a a la Presidència de la Generalitat Valenciana a través d’un sistema obert a tota la ciutadania d’esquerres, i de les llistes electorals mitjançant un procés obert a tota la militància.

El portaveu d’aquesta comissió interna, Lluís Torró, ha assenyalat que l’acord aprovat “és profundament democràtic, i el procés de primàries garanteix la participació directa dels militants, simpatitzants i de la ciutadania compromesa amb el canvi social. L’acord ha tractat d’harmonitzar l’obertura del procés amb el respecte als estatuts d’Esquerra Unida”.

Amb aquesta proposta, Esquerra Unida no sols obri a la ciutadania el procés de discussió programàtica, com ha fet tradicionalment i com està fent-se ara mateix amb la celebració de les jornades programàtiques “Construint somnis”, sinó que també s’obri a la designació dels principals representants institucionals. “El CPN ha volgut reafirmar la transparència i els valors democràtics que representa el mètode d’elecció que habitualment empra Esquerra Unida i que ara podrà ser compartit directament per tota l’afiliació. És un sistema amb llistes obertes que permet als participants ordenar les candidatures”, explica el portaveu de la comissió.

A finals d’aquest mes, la comissió interna encarregada de les primàries serà qui elabore una proposta concreta de reglament que serà duta per a la seua discussió i aprovació el proper 13 de setembre al Consell Polític Nacional.

http://www.eupv.org/blog/2014/07/12...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 397692

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License