Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Pablo Iglesias s’estrena al Parlament Europeu amb un encès discurs contra la troica

S’ha presentat com a candidat del grup Esquerra Europea a la presidència de la cambra

El líder de Podem, Pablo Iglesias, s’ha estrenat avui al Parlament Europeu amb un encès discurs contra la troica i el domini del poder financer damunt els ciutadans d’Europa. Era el discurs de presentació de la seva candidatura com a president de la cambra, en nom del grup Esquerra Europea. Els diputats del seu grup han aplaudit unes quantes vegades la intervenció i al final s’han aixecat per ovacionar-lo dempeus. Iglesias no ha pogut acabar el discurs: el president en funcions de la cambra li ha hagut de retirar la paraula perquè havia excedit el temps previst. A continuació podeu veure tot el discurs:


Pablo Iglesias por vilawebtv

Iglesias ha destacat que els eurodiputats han d’estar ’a l’alçada’ de les circumstàncies i ha reivindicat la ’lluita contra el feixisme’ en un moment en què ’la intolerància i la xenofòbia ens tornen a amenaçar’.

Iglesias ha dit que el millor patrimoni d’Europa era ’la voluntat dels seus ciutadans de ser lliures i no servents de ningú’. Ha criticat que, segons ell, la UE treballi al servei de les grans corporacions i els ’lobbies’ empresarials. Ha avisat als seus col·legues de l’eurocambra que l’escó a Estrasburg no pot ser ’un premi de consolació o una jubilació daurada’. ’Teniu un contracte de responsabilitat política signat amb els vostres pobles’, ha dit. Iglesias ha demanat el vot especialment als eurodiputats ’del sud i de l’est d’Europa’ on més es noten les conseqüències de la crisi. ’La nostra fidelitat és amb els ciutadans que ens han escollit, ells no són als passadissos d’aquesta cambra o als hotels que l’envolten, però recordeu que són sobirans i demanaran comptes pel que feu en nom seu’, ha dit.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4201...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 399902

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio Actualitat politica   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License