Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Izquierda de Aldaia presenta moción conjunta contra la ley Gallardón.

De cara al próximo pleno municipal del martes 28 de enero, la compañera portavoz de Els Verds ha registrado una moción conjunta con EUPV que exige la retirada de la ley Gallardon y defiende el aborto libre.

A continuación incluímos el texto de la moción:

MOCIÓ CONTRA LA REFORMA DE L’AVORTAMENT DEL PARTIT POPULAR

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

El Consell de Ministres aprovà el divendres 20 de desembre la reforma de la llei de l’avortament. La nova norma, presentada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, s’anomenarà Llei Orgànica de Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de la Dona Embarassada. La norma que suprimeix el dret a l’avortament tal i com estava concebut en la llei de terminis aprovada en 2010.

Es tracta de la llei de l’avortament més restrictiva del món occidental i Espanya és el primer estat que retrocedeix pel que respecta a l’avortament. Aquest retrocés més enllà de la primera llei de l’avortament de l’any 1985 i per a les dones espanyoles suposarà dues opcions: avortar fora d’Espanya si disposen de recursos per fer-ho, o bé avortar en España en condicions de clandestinitat amb el consegüent risc per a la salut i la seva vida. Per això, la majoria de la població espanyola (el 81% segons les últimes enquestes), rebutja aquesta llei. 

Les lleis restrictives d’avortament no redueixen el nombre d’avortaments, sols incrementen el nombre de dones mortes o que perden la salut al fer-ho en clandestinitat i en condicions insalubres.

El dret a decidir de les dones sobre la seua maternitat, no es pot emmarcar en un debat aliè a la lliure decisió de les dones. És un dret fonamental i, com tal, no pot ser objecte d’intercanvi amb els estaments religiosos i socials més reaccionaris. Aquesta reforma suprimeix dos drets importants de les dones: el de la lliure decisió i el de la salut, al temps que s’ignoren els drets sexuals i reproductius reconeguts per l’ONU, ratificats en la UE i avalats per les societats científiques internacionals.

Per tot allò exposat, els Grups Municipals BLOC-VERDS D’ALDIA i Esquerra Unida PROPOSEN AL PLE MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT D’ALDAIA, L’ADOPCIÓ DELS SEGÜENTS ACORDS:

1. El ple de l’Ajuntament d’Aldaia reconeix el dret a la interrupció voluntària de l’embaràs, a la lliure decisió de les dones: sense interferències, sense condicionants, sense tuteles, ni penalitzacions.

2. Refusar l’Avantprojecte de Llei de Protecció dels Drets del Concebut i de la Dona Embarassada aprovada pel Consell de Ministres perquè restringeix drets fonamentals de les dones.

3. Donar trasllat dels acords: Al president del Govern. Al ministre de Justícia. A tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398385

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License