Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

EU defensarà una moció en el Ple de Les Corts contra la violència de gènere

López Barceló (EU): “Cal que el Consell encete una campanya escolar per tractar el problema i educar en igualtatâ€

La diputada d’EUPV en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, defensarà en el Ple d’aquest dijous en la cambra autonòmica una moció subsegüent a la interpel•lació sobre la política general del Consell en matèria de violència de gènere. La moció insta al Consell a garantir l’execució pressupostària contra la violència de gènere, a retre comptes en la cambra de la posada en marxa, implementació i avaluació del pla “Anem amb tu†, a adjuntar un informe d’impacte de gènere en cada desenvolupament normatiu i, finalment, a garantir l’obertura al públic de la Biblioteca de la Dona de València a la major brevetat possible.

La parlamentària ha instat al Consell a posar mesures urgents per combatre aquesta lacra. “No podem deixar passar ni un dia més sense buscar solucions i noves actuacions per combatre els casos de violència de gènere. Cal una campanya escolar per educar en igualtat, per exemple, i una nova comissió d’estudi en Les Corts, que analitze les necessitats i carències en matèria de violència de gènere al País Valencià, i que revise la que ja va tenir lloc amb motiu de la llei. Tot esforç és necessari i, fins i tot, imprescindible†.

Esquerra Unida lamenta que la Llei contra Violència de Gènere siga tan poc utilitzada per part del PP. “Tenim un text normatiu amb molt poc ús, que ha estat, a més, incomplit, en qüestions com la supressió dels fons d’emergència. Els assassinats per violència de gènere no paren de succeir i estem convençuts que des de l’administració es poden fer moltes més coses i molt més efectives per combatre aquesta lacra. Per això considerem necessari que la comissió d’estudi es torne a convocar i s’analize la situació al País Valencià de manera profunda, que es pose en marxa un pla de xoc urgentment per actuar d’immediat†, reclama López Barceló.

Una de les iniciatives que demanda la parlamentària és la posada en marxa d’una campanya escolar, “en tots els centres del País Valencià, públics i privats†per conscienciar a l’alumnat sobre la violència de gènere i especialment sobre la igualtat entre les dones i els homes. L’educació en igualtat és vital per combatre aquesta lacra, i hem de reforçar als nostres xiquets i xiquetes en aquestos valors†, subratlla López Barceló.

http://www.eupv.org/blog/2013/11/25...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398683

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License