Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Una trobada necessària. Crida als regidors i regidores de totes les formacions polítiques. Concentració a València 30 d’octubre

Amb aquesta carta les organitzacions sindicals FSP-UGT, FSC-CCOO, i CSIF, desitgem fer-vos arribar la nostra preocupació; creiem que compartida per tots; en referència al Projecte de llei de racionalització i sostenibilitat de les administracions locals que el Govern pretén que s’aprove i que ara està discutint-se en el Congrés.

La "Llei de reforma per a racionalització i la sostenibilitat de les administracions locals" és una agressió sense precedents contra els ajuntaments i pot significar la desaparició del model de pobles i ciutats que hem construït des de la recuperació de la democràcia municipal en l’any 1979. Una anàlisi profunda d’aquest Projecte de llei, evidencia que la seua meta és la destrucció de l’autonomia local i amb això reduir o deteriorar la prestació dels serveis públics.

La ciutadania no som del tot conscients de les conseqüències que pot tenir aquesta llei. Ens afecta i molt, fins al punt que pot comportar la neutralització de la democràcia municipal.

Amb aquesta llei es podrà suprimir serveis com ara la promoció econòmica, cultura, els programes d’infància, de joventut, de la dona, de tercera edat, immigració, participació ciutadana, etc. per no considerar-se "competències pròpies" i que només podrien gestionar-se complint un cost efectiu que marcarà el Govern en una ordre ministerial anualment, per delegació de les comunitats autònomes i si hi ha disponibilitat pressupostària i equilibri del conjunt de la hisenda local.

En el cas dels ajuntaments més menuts, moltes de les competències podrien passar a la diputació provincial, convertint-se en administracions tutelades sense competències, en definitiva sense cap pes polític.

Per tot això i més, ens mobilitzem, per evitar la desaparició de molts serveis municipals que quedaran pendents amb la nova llei i que representa la destrucció de tot el que hem creat entre tots, ja que l’ajuntament és la primera administració, a nivell local, on es plantegen els problemes dels ciutadans i si aquesta reforma s’aprova, les administracions locals perdran moltes de les competències i serveis que contribueixen de forma decisiva al benestar de la ciutadania i a la millora de les condicions de vida.

El pròxim dia 30 d’octubre a les 11h tenim prevista una CONCENTRACIÓ a les portes del “cap i casal†, Ajuntament de València i volem que juntament amb els nostres delegats i delegades ENCAPÇALEU LA MANIFESTACIÓ que ens durà fins a la Delegació del Govern.Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398261

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License