Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

La comissió 9 d’Octubre demana al President Fabra dignitat

El 9 d’Octubre d’enguany pot representar el punt d’inflexió en el que la pèrdua de legitimitat social del Govern valencià tinga l’alternativa d’una majoria social emergent.

Els representants de les associacions, sindicats i partits que formen la Comissió 9 d’Octubre han presentant la convocatòria de la manifestació d’enguany, que eixirà el dia 9 de la plaça de Sant Agustí de València a les 18h.

El lema de la convocatòria d’enguany és “El País Valencià és dignitat†. La Comissió ha redactat un manifest que expressa l’acord fonamentat en 5 punts programàtics:

1.- La reivindicació de la plena legalitat de la denominació País Valencià i la denúncia del manteniment de tics franquistes per part de representants del PP, que s’expressen tant en la pretensió de censurar una denominació que té una història i una legitimitat democràtica indiscutible, com en la impunitat amb la que militants seus exhibeixen símbols franquistes.

2.- La llengua i la cultura com a eines de cohesió social i elements vertebrals d’un projecte de progrés. En aquest sentit, la Comissió afirma la seua voluntat de defensar els drets dels valencians a la seua pròpia llengua, enfront de la persistència de casos de valencianofòbia, particularment per part de membres de les Forces de Seguretat de l’Estat.

3.- La necessitat d’un finançament just i l’exigència al president Fabra que deixe de fer genuflexions davant Madrid i defense els interessos dels valencians. Aquesta és una reivindicació unànim a la societat valenciana, que el Govern valencià no pot continuar ignorant.

4.- El respecte al territori com a element clau d’un projecte de societat amb futur, contràriament al model de destrucció ambiental impulsat pel Govern valencià que significa una greu hipoteca.

5.- L’exigència de polítiques favorables a l’economia productiva, el benestar social i la recuperació del treball. La Comissió responsabilitza els Governs espanyol i valencià de l’agreujament de la crisi: les mesures que han impulsat han multiplicat la destrucció d’ocupació, han creat un profund malestar social i dificultaran i retardaran l’eixida de la crisi.

La Comissió considera que aquests 5 punts són compartits per una ampla majoria social i, en aquest sentit, demana al president Fabra dignitat en l’exercici del seu càrrec, dignitat que significa deixar d’acotar el cap davant Madrid per a poder recuperar l’orgull de ser valencians.

Finalment, la Comissió fa una crida a participar de la manifestació del 9 d’Octubre i a participar d’aquest procés de canvi social i polític que s’ha iniciat al País Valencià.

Han participat en la roda de premsa els següents integrants de la Comissió 9 d’Octubre:

 • Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)
 • Amanda Gascó, Federació d’Escola Valenciana
 • Emili Mira, secretari de la Societat Coral El Micalet
 • Enric Valero, Ca Revolta
 • Mireia Fernàndez, Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA)
 • Paco Molina, secretari general de CCOO-PV
 • Carles Vila, secretari d’organització d’UGT-PV
 • Vicent Mauri, portaveu d’Intersindical Valenciana
 • Maria Josep Ortega, Secretària de Polítiques Sectorials de Compromís
 • Amadeu Sanchis, responsable de Relacions Institucionals d’EUPV i regidor a l’Ajuntament de València
 • Pura Peris, Els Verds del País Valencià
 • Pilar Navarro, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV)
 • Jesús Bolinxes, Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN)
 • Anna Oliver, Solidaritat per la Independència (SI)

EL PAà S VALENCIÀ ÉS DIGNITAT. MANIFEST DEL D’OCTUBRE 2013

Un any més ens trobem per commemorar l’entrada del rei Jaume I a València, un nou d’ Octubre. Aquesta és la nostra data de naixement com a poble, i per això, quan tants són els greuges que patim a la nostra dignitat com a persones i com a valencians i valencianes, ha de ser una data de reafirmació dels nostres drets i de les senyes d’identitat que conformen la dignitat del País Valencià.

Tenim dret a obtindre les respostes que demanem, les solucions que necessitem com a societat i com a poble, hem de ser políticament i socialment exigents. Per necessitat i per dignitat.

Avui, quan es qüestiona des de la majoria absoluta del PP la possibilitat de rebre subvencions a les entitats i organitzacions que es reconeguen del País Valencià mentre que dirigents i càrrecs públics fan ostentació de símbols feixistes, el País Valencià és dignitat.

Volem un govern que parle la llengua dels valencians, que no tinga vergonya de la nostra cultura i de la nostra història. La dignitat és també cuidar el valencià, promoure’n l’ús social, respectar la legalitat de la doble denominació de “valencià†i “català†, valorar el nostre teatre i la nostra música, no censurar televisions en la nostra llengua ni escultures d’artistes valencians, apostar per uns mitjans públics valencians i per l’ensenyament en la nostra llengua.

Quan el president de la Generalitat es doblega davant de la Hisenda d’Espanya i admet l’almoina que ens destina i que ens deixa per sota de la mitjana del que reben per habitant la major part de les autonomies, reclamar un finançament just que permeta una real autonomia financera i tenir la clau de la caixa de la Hisenda valenciana i del producte de la nostra economia i dels nostres impostos per al País Valencià és dignitat.

Quan la Generalitat Valenciana accepta que ens furten l’aigua del Xúquer pel pla de conca, que es privatitze el nostre litoral, que es degraden els nostres boscos, marjals i el camp, i ara ens amenaça amb incineradores de residus que contaminaran encara més la nostra atmosfera mentre ens manté en el perill radioactiu de la central nuclear de Cofrents, reivindicar un País Valencià més net i més verd és dignitat.

Quan no es donen respostes a les demandes socials i es retallen dia a dia els serveis educatius i sanitaris, quan es neguen les línies en valencià, quan es neguen les ajudes necessàries a les persones amb diversitat funcional i a les persones majors, el País Valencià és dignitat.

Per dignitat, exigim un model de benestar que assegure la dignitat de tota la ciutadania, marcant com a objectiu la reducció de les desigualtats socioeconòmiques que els darrers anys no han fet sinó incrementar-se. La cohesió social és el bé més preuat d’una societat, i l’atur, les retallades en sanitat i educació i la desprotecció dels més febles amenacen la societat valenciana en el seu present i en el seu futur.

Per dignitat, i per supervivència, ens cal recuperar l’orgull de ser valencians i valencianes, un orgull que no es fonamenta en l’autocomplaença sinó en creure en nosaltres mateixos i saber que, si deixem d’ofrenar no se sap què i ens cuidem de nosaltres mateixos i dels nostres conciutadans, el futur és nostre.

Per un país que és la seua gent i el seu territori, el seu aire i el seu mar, la seua llengua i la seua cultura, la seua història i les seues lluites per la justícia i per la solidaritat, per la seua dignitat com a persones i com a poble.

Visca el 9 d’Octubre!

Visca la dignitat del poble valencià! Visca el País Valencià!Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398683

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio Convocatòries   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License