Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Albiol: “El problema no són les mancomunitats sinó l’anacrònica Diputació de Castellóâ€

La diputada d’EUPV a Les Corts Valencianes, defensa a Castellól’existència de les mancomunitats i dels ajuntaments menuts. “Lamajoria no representen cap despesa econòmica, molts regidors ni tansols cobren, carregar la culpa del dèficit en ells és injust i redueix laqualitat democràtica en les nostres comarques†.

Per a Albiol la Diputació de Castelló ja ha demostrat de sobres que l’única raó perquè el Partit Popular defense la seua existència i vulga ampliar les seues competències, és que el seu control significa tindre un gran poder sobre els ajuntaments i mancomunitats, a més de servir com a niu de clientelisme i enxufisme pels seus amics i ex càrrecs públics. “Per a alguns, les diputacions són un negoci redó sense dubte, però que sentit té una institució que gasta la majoria dels seu pressupost en pagar assessors i diputats, i en comparació, a penes destine per a invertir en els municipis†.

La diputada ha defensat l’autonomia de les mancomunitats front a les diputacions com a garantia de determinats serveis, “els recursos s’optimitzen i la gestió és molt més eficient, a l’inrevés del que volen vendre des del Partit Popular, una mancomunitat no representa una despesa addicional, al contrari que les diputacions†.

A més la representant d’esquerres critica que el govern pretenga que les localitats de menys de 20000 habitants cedisquen competències a les diputacions. “Estem parlant de quasi la totalitat de poblacions de Castelló, traslladar poder dels municipis a la diputació de Castelló seria una greu errada. Les diputacions tenen un greu dèficit democràtic perquè els seus representants no són escollits directament, sinó per un procés obscur i complicat. A més la diputació de Castelló sempre ha sigut una institució partidista i poc transparent†.

La parlamentària finalment advoca per la potenciació del municipalisme i de les mancomunitats, “administracions que es troben molt a prop dels problemes de la gent i de donar solucions†, i a dissolució de les diputacions, “no aporten res, suposen una despesa completament supèrflua, i les seues competències poden ser exercides sense cap problema per la Generalitat i per les mancomunitats†.

http://www.presspeople.com/pr/nota-...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 397605

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio local - comarcal   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License