Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca mobilitzacions contra la LOMQE els dies 13 i 15 de desembre

Amb el lema ‘Enfront de les retallades i la LOMQE defensem l’escola pública i en valencià’ la Plataforma convoca una jornada de lluita i dues manifestacions a València i a Castelló.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament públic ha decidit aquest matí secundar la convocatòria de la Plataforma en Defensa de la Enseñanza Pública contra el projecte de Llei orgànica per a a la millora de la qualitat educativa (LOMQE) que ha presentat el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, a la Conferència Sectorial d’Educació. La Plataforma convocant és d’àmbit autonòmic i està formada per les organitzacions: FAPA-València, Escola Valenciana, STEPV, FE CCOO PV, FETE UGT PV, CAVE-COVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa.

Atac als drets lingüístics i model neoliberal

La Plataforma ha decidit convocar protestes en l’àmbit autonòmic, en primer lloc, per l’agressió que comporta contra els drets lingüístics i contra l’ensenyament en valencià la proposta de Llei orgànica de l’ensenyament en llengües cooficials. A aquest atac cal afegir les imposicions del ministre amb la proposta de Llei, com són: la pèrdua de participació de la comunitat educativa als centres, el caràcter mercantilista i competitiu de l’educació, la segregació de l’alumnat i la pèrdua del caràcter compensador de desigualtats de l’educació i, en resum, un model neoliberal, classista i autoritari de l’ensenyament.

La Plataforma considera que al País Valencià aquesta política econòmica i educativa està trobant ressò a l’Administració educativa per part de la Conselleria d’Educació. La Generalitat Valenciana aplica els seus principis i els amplifica amb les retallades i mala gestió econòmica. Això està implicant: pèrdua d’atenció educativa, minvament de l’educació compensatòria, reducció de les beques, pèrdua del servei de menjador i de transport escolar i retallades salarials i en les condicions laborals de les treballadores i dels treballadors de l’ensenyament.

Campanya de mobilitzacions

En conseqüència, la Plataforma convoca amb el lema ‘Enfront de les retallades i la LOMQE defensem l’escola pública i en valencià’ una jornada de lluita als centres educatius (amb reunions de claustres, departaments o consells escolars i concentracions a l’hora del pati) i una manifestació a València, el dijous 13 de desembre, (a les 18h a la plaça Sant Agustí). També s’adhereix a la convocatòria realitzada per la plataforma ‘Castelló per la Llengua’ per al dissabte 15 a les 18h a la plaça de la Independència de Castelló de la Plana.

Aquestes accions són l’inici de les mobilitzacions que es convoquen des de la mateixa organització contra les retallades i contra la política educativa de Wert i de la consellera valenciana María José Català, que tenen com a primeres accions a seguir dinars reivindicatius el proper 21 de desembre i tancaments i assemblees informatives als centres educatius al llarg del mes de gener.

http://www.pv.ccoo.es/pv/menu.do?In...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 398683

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio Convocatòries   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License